Riksdapp!

Följ beslut i riksdagen och rösta själv i aktuella sakfrågor


Huvudfunktioner

Nya beslut

Få notiser när nya beslut tagits i riksdagen och läs mer om aktuella sakfrågor.

Statistik

Rösta själv i sakfrågor och se vilka partier och ledamöter som delar dina åsikter.

Vilka partier röstar som du?

Med Riksdapp får du äntligen möjligheten att enkelt följa det som händer i Sveriges riksdag och hålla dig uppdaterad inom politiken. Du får en notifiering när nya beslut har tagits i riksdagen för att direkt kunna ta del av förslag och motförslag från involverade riksdagspartier och utskott.

Förutom att läsa detaljerna kring de sakfrågor som beslutats om har du även möjligheten att själv ta ställning till varje individuell fråga för att sedan jämföra ditt svar med de olika riksdagspartiernas. Efter att du har svarat på ett par frågor själv blir det tydligare och tydligare vilket eller vilka partier du ligger närmast i åsikt, vilket illustreras för dig.

Utmana dig själv

När du börjar använda Riksdapp skaffar du dig en betydligt djupare kunskap om dels vad som faktiskt debatteras i riksdagen just nu och dels var de olika partierna egentligen står i respektive fråga. Kanske är det inte alltid som det verkar när partiledarna och andra politiker talar i diverse sammanhang.

Genom att utmana dig själv och rösta utifrån vad du verkligen tycker i olika sakfrågor - istället för att stirra dig blind på vilket parti som sagt vad - får du en ovanligt ärlig bild av din position rent politiskt. Man kan se det som en väldigt noggrann valbarometer, men där du väljer själv precis hur många frågor som skall ingå.

Ladda ner Riksdapp till din mobil eller surfplatta!